+381 24 548 220
subotica.csr@minrzs.gov.rs
7:00 - 14:30
Školovanje, rad i stanovanje osoba sa invaliditetom
26.06.2018.

Konferencija “Školovanje, rad i stanovanje osoba sa invaliditetom” je, u organizaciji Nezavisnog udruženja novinara Srbije, održana u Subotici , 26.06.2014 . Subotički novinari, predstavnici udruženja osoba sa invaliditetom, lokalne samouprave i Centra za socijalni rad razgovarali su na današnjoj konferenciji o svim izazovima izveštavanja o osobama sa invaliditetom, kao jedne od ugroženih društvenih grupa, odnosno o izazovima sa kojima se članovi te grupe svakoga dana suočavaju.

61_1.jpg

Konferenciji je prisustvovala i predstavnica Centra za socijalni rad Jasna Vasić i predstavnica Centra za savetovanje i podršku porodici pri Centru za socijalni rad , Rada Božić. Osim podataka vezanih za ostvarenje prava osoba sa invaliditetom preko ove ustanove , prezentovane su i preporuke vezane za terminologiju u medijima kada se govori o osobama sa invaliditetom.

Na konferenciji je predstavljen i Vodič za izveštavanje o socijalno ugroženom stanovništvu i prikazan dokumentarni film “Životi vredni življenja”, a o temi invalidnosti u medijskom diskusrsu govorila je predsednica Centra “Živeti uspravno” Milica Ružičić – Novković. Konferencija je realizovana u sklopu projekta koji podržava Ministarstva rada i socijalne politike.