+381 24 548 220
subotica.csr@minrzs.gov.rs
7:00 - 14:30
Vesna Margaretić dobitnik nagrade „Čovek godine“
21.12.2018.

U Narodnom pozorištu u Beogradu, 21.12.2016. godine, svečano je uručena nagrada „Čovek godine“ Vesni Margaretić, Rukovodicu Službe za zaštitu dece i omladine u Centru za socijalni rad Grada Subotice. Nagrada „Čovek godine“ je ustanovljena poslednje tri godine i dodeljuje je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u cilju pružanja podrške i isticanju pojedinaca koji su svojim radom doprineli unapređenju socijalne zaštite.

161_1.jpg

Priznanja su uručena u pet kategorija i to pojedincu, profesionalcu, stručnjaku, zaposlenom u centru za socijalni rad, ustanovi socijalne zaštite za smeštaj dece i mladih, ustanovi socijalne zaštite za smeštaj odraslih i starijih lica, licu koje je pre odlaska u penziju bilo zaposleno u sistemu socijalne zaštite i hranitelju.

Pored Vesne Margaretić zaposlene u Centru za socijalni rad Grada Subotice, priznanja su uručena i Aleksandru Veličkoviću, vaspitaču Doma za decu i omladinu „Vera Radivojević“ iz Bele Crkve, Suzani Mišić, direktorki Gerontološkog centra Beograd, Dušanu Miloviću, u kategoriji penzionisanih lica i Bojani Stepanović, hraniteljki iz Beograda. Nagrade su uručili korisnici tih ustanova.

161_2.jpg

Vesni Margaretić nagradu je uručila Dragana Vukov, devojka iz hraniteljske porodice koja je od 2000. godine bez roditeljskog staranja. Dragana je danas student medicine i jedna je od najvećih „nagrada“ Vesne Margaretić.

Za najbolju socijalnu radnicu, u konkurenciji zaposlenih u 127 centara Vesnu Margaretić predložila je Miroslava Bagavac, direktor Centra za socijalni rad Grada Subotice, a predlog je podržalo više od 20 kolega.