+381 24 548 220
subotica.csr@minrzs.gov.rs
7:00 - 14:30
Svečano otvoren Dom za negu
08.12.2018.

U okviru Gerontološkog centra Subotica 08.12. (utorak) je otvoren Dom za negu, površine oko 700 kvadratnih metara u kome će biti smešteno 66 korisnika. U izgradnju i opremanje objekta u Sarajevskoj ulici Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja uložilo je 60 miliona dinara.

116_1.jpg

Ovo je najveća investicija u oblasti socijalne zaštite u Subotici u protekle četiri decenije.
- Pre toliko godina izgrađen je stari Dom za negu, na koji se naslanja ovaj novi objekat. Sačekali smo dobru volju i da neko u ovom gradu prepozna da ima potrebe za ovako nešto - naglasio je Petar Balažević, direktor Gerontološkog centra, koji trenutno pruža smeštaj za oko 530 korisnika, ne samo iz Subotice, nego i iz okolnih krajeva. - Sa ovim objektom, u kome će biti smešteni nepokretni i polupokretni korisnici, mi smo, posle Beograda i Novog Sada, najveća socijalna ustanova u zemlji. Čekamo odobrenje za zapošljavanje 15-20 ljudi koji će brinuti o njima.

116_2.jpg

- Ovo je važna donacija Vlade Nemačke i Humanitarne organizacije „Help“, koja je sprovedena u dogovoru sa Radnom grupom za migracije Vlade Srbije - najavio je Nenad Ivanišević, državni sekretar u ministarstvu rada. - Pored toga, Centar za socijalni rad dobio je milion dinara za nabavku novog vozila, a Gerontološki centar šest miliona dinara za nabavku nove opreme za praonu.