+381 24 548 220
subotica.csr@minrzs.gov.rs
7:00 - 14:30
Edukacija „Učešće srodnika u izdržavanju korisnika pre i posle sudske odluke“
30.11.2018.

Pokrajinski zavod za socijalnu zaštitu organizovao je edukaciju za pravnike pod nazivom „Učešće srodnika u izdržavanju korisnika pre i posle sudske odluke“ koja se održala u Somboru 30.11.2015. godine (ponedeljak) sa ciljem jačanja profesionalnih kapaciteta pravnika zaposlenih u centrima za socijalni rad na teritoriji AP Vojvodine i obuhvaćeno je ukupno 18 pravnika iz 7 centara (Subotice, Apatina, Ade, Sente, Odžaka, Stare Pazove i Sombora).

Skupu je prisustvovala i Vesna Kantar predstavnica Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju. Silvija Kranjc, direktorka CSR Sombor je poželela dobrodošlicu učesnicima i istakla značaj koji stručni skup ima za ovu grupu profesionalaca. Gordana Vakula i Zorica Živadinović Stanković, pravnice iz Centra za socijalni rad u Kuli, prezentovale su način rada u slučajevima u kojima se utvrđuje učešće srodnika u izdržavanju maloletnih korisnika pre i posle sudske odluke i prenele su kolegama iskustva u radu Savetovališta za brak i porodicu u postupku utvrđivanja učešća srodnika u izdržavanju odraslih i starijih korisnika. U otvorenoj diskusiji, učesnici su iznosili svoja profesionalna iskustva i dileme sa kojima se često suočavaju u radu i iskazana je potreba za ujednačavanjem u praksi.

Edukaciji su, iz Centra za Socijalni rad Grada Subotice, prisustvovali Mario Šili, dipl.pravnik, Dubravka Ćećez, dipl.pravnik, Radmila Radulović, dipl.pravnik, Sava Tabaković, dipl.pravnik, Stanija Perić, dipl pravnik.