+381 24 548 220
subotica.csr@minrzs.gov.rs
7:00 - 14:30
Održan okrugli sto - „Starateljska zaštita dece i mladih u starateljskim porodicama – uloga centra za socijalni rad – praksa i izazovi“
03.12.2018.

Pokrajinski zavod za socijalnu zaštitu AP Vojvodine nastavlja započetu stručnu podršku voditeljima slučaja u centrima za socijalni rad sa teritorije AP Vojvodine, i to voditeljima slučaja iz Službe za decu i mlade u formi okruglog stola. Planiranu podršku voditeljima slučaja iz Službe za decu i mlade pružale su savetnice za socijalnu zaštitu iz Pokrajinskog zavoda za socijalnu zaštitu, Snežana Ćorić i Tatijana Grnčarski.

Okrugli sto je održan 03.12.2015. (četvrtak) u Bečeju, a tema stručnog skupa je bila „Starateljska zaštita dece i mladih u starateljskim porodicama – uloga Centra za socijalni rad – praksa i izazovi“.

Skupu je prisustvovalo 26 učesnika iz CSR: Sombor, Apatin, Kula, Odžaci, Subotica, Bačka Topola i Mali Iđoš, Vrbas, Bač, Srbobran, Bačka Palanka, Bački Petrovac, Temerin, Bečej, Žabalj i Titel. Učesnici su bili izuzetno zainteresovani za temu skupa i aktivno su sve vreme učestvovali u diskusiji. Pokazali su izuzetnu kreativnost u radu vežbi i prezentovanju produkata sa vežbe. U diskusiji su iznosili svoja profesionalna iskustva i dileme sa kojima se često suočavaju u radu i iskazana je potreba za ujednačavanjem u praksi.

Iz Centra za socijalni rad Grada Subotice prisustvovali su Miroslava Vasić, dipl.soc.radnik, voditelj slučaja, Marija Stanković Kuzmanović, dipl.psiholog, voditelj slučaja i Oliver Uzelac, dipl.pravnik.