+381 24 548 220
subotica.csr@minrzs.gov.rs
7:00 - 14:30
Obeležavanje 30 godina postojanja beogradskog Savetovališta za brak i porodicu
23.11.2018.

U Gradskom centru za socijalni rad u Beogardu, 23.11.2015. (ponedeljak), stručnim skupom pod nazivom “Problemi savremene porodice-psihoterapiski odgovori", obeleženo je trideset godina rada Savetovališta za brak i porodicu. Skupu su prisustvovali zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović, gradska sekretarka za socijalanu zaštitu Nataša Stanisavljević i stručni radnici savetovališta iz Kruševca, Jagodine, Čačka, Novog Sada, Kragujevca, Subotice, Knjaževca, Valjeva. Iz Centra za socijalni rad Grada Subotice prisustvovale su Nada Vereš, dipl.psiholog, Rada Božić, dipl.socijalni radnik, i Miroslava Bagavac, dipl.soc.radnik, Direktor Centra.

110_1.jpg

Vladimir Ilić, direktor GCSR-a, zahvalio se svima koji su dali doprinos razvijanju i višegodišnjem unapređenju posebnih usluga socijalne zaštite u okviru Savetovališta za brak i porodicu, institucijama i pojedincima, saradnicima, bez čije podrške Gradski centar za socijalni rad u Beogradu ne bi bio ono što danas jeste-ruka podrške za blizu 100.000 Beograđana.

110_2.jpg

“Današnja porodica je u stanju duboke krize, opterećena je brojnim negativnim pojavama koje su karakteristične za savremen svet, kao što su siromaštvo, nasilje, otuđenost.. Porodica koja je nekada predstavljala oslonac društva danas je to sve manje jer se teško prilagođava novonastalim promenama. S tim u vezi sve veći značaj dobijaju institucionalni i vaninstitucionalni oblici zaštite sa razvijenim sistemom usluga”, rekao je Vladimir Ilić. Dodao je i da u okviru Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu, tim stručnjaka Savetovališta za brak i porodicu, kroz savetodavni i psihoterapisjki rad pomaže Beograđanima u rešavanju brojnih, porodičnih i bračnih problema.