+381 24 548 220
subotica.csr@minrzs.gov.rs
7:00 - 14:30
ODRŽAN OKRUGLI STO U SKLOPU PROJEKTA: „Podrška implementaciji novih zakonskih odredbi u oblasti postpenalnog tretmana“
12.11.2018.

Organizacija NEOSTART, koja se bavi podrškom licima koja su izdržavala kaznu zatvora, uz podršku Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, sprovodi projekat koji ima za cilj umrežavanje Povereničkih kancelarija za alternativne sankcije sa akterima u lokalnoj zajednici koji mogu pomoći u uspešnoj realizaciji postpenalnog prihvata.

102_1.jpgStupanjem na snagu Zakona o izvršenju krivičnih sankcija i Zakona o izvršenju vanzavodskih sankcija i mera, uvodi se i obaveza poverenika da u saradnji sa vaspitnom službom Okružnih zatvora i Kazneno-popravnih zavoda rade na sprovođenju programa pripreme za otpust, odnosno pružanju potrebne pomoći osobi kada stupi na slobodu. Za to je potrebno da se osloni na rad kako formalnih, tako i neformalnih institucija i organizacija, jer je samo sveobuhvatna podrška uz uključivanje svih aktera u zajednici – podrška koja daje rezultate.

Okrugli sto je održan 12.11. (četvrtak) u Hotelu PBG u Subotici, a iz Centra za socijalni rad Grada Subotice prisustvovala je Smilja Ćuk, dipl.psiholog. Isti je organizovan sa ciljem umrežavanja svih aktera iz zajednice sa Povereničkom kancelarijom u Subotici.