+381 24 548 220
subotica.csr@minrzs.gov.rs
7:00 - 14:30
ОДРЖАН ЈЕ СЕМИНАР НА ТЕМУ „ ЈАЧАЊЕ КАПАЦИТЕТА ИНСТИТУЦИЈА ЗА ПРОМОЦИЈУ ВАЖНОСТИ ПОЛИТИЧКИХ, ЕКОНОМСКИХ, СОЦИЈАЛНИХ И ЗДРАВСТВЕНИХ ПРАВА ЖЕНА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ“
29.01.2020.

Дана 28. и 29.01.2020. године у Каштелу Ечка, „ Ловачки дворац“, одржан је семинар на тему „ Јачање капацитета институција за промоцију важности политичких, економских, социјалних и здравствених права жена са инвалидитетом“, уз финансијску подршку UN Women.
Тренерски тим чиниле су косултанткиње у области родне равноправности Даница Тодоров и Андријана Човић, док је координаторка пројекта била Милеса Милинковић, мастер родних студија и дугогодишња активисткиња у организацијама за подршку особама са инвалидитетом.
Семинар је реализовала Креативно афирмативна организација Парнас из Новог Сада у склопу својих статутарних циљева који се односе на стварање услова за постизање једнаких шанси и могућности за све, нарочито за жене, особе са инвалидитетом и младе.
Семинар је био намењен представницима тела за родну равноправност, одељењима која се баве социјалном заштитом, друштвеним делатностима, унапређењем положаја особа са инвалидитетом, члановима општинског већа али и другим особама из институција којима ће семинар допринети унапређењу својих професионалних знања и вештина.
Запослене у Центру за социјални рад Града Суботице, Јелена Зимоњић, руководилац Службе за заштиту одраслих и старих и Драгана Вила, водитељ случаја у Служби за заштиту одраслих и старих присуствовале су овом дводневном семинару. Трошкове пуног пансиона и путне трошкове сносио је организатор.